viernes, 6 de octubre de 2017

¿Qué és l'animació sociocultural?

El dijous dia 21 de setembre, a la classe de Programes d'Animació Sociocultural es va realitzar primerament classe teòrica en la que, Carles, ens va fer una introducció sobre l'animació sociocultural, explicant-nos les diferents definicions que s'han donat d'aquesta, així com en què consisteix i el perquè es pot contemplar com una pràctica social, com a forma d'educació no formal o com un procés, entre d'altres.

Després d'això, es va fer una posada en comú del capítol 2 del llibre 'Pedagogia de l'oprimit' de Paulo Freire. Perquè es tractés d'una pràctica dinàmica el professor, Carles, anava esmentant a alumnes i alumnes per ordre de llista i aquests havien de dir alguna idea del llibre que els hagués cridat l'atenció, aquesta idea era explicada i posteriorment, debatuda.

Per evitar ser repetitius, arribat el moment en què les idees que ens havien semblat interessants tenien el mateix fons, el procés va ser canviat i l'alumnat que fos esmentat havia de dir frases que li havien agradat, aquestes també eren explicades i debatudes.

Aquesta activitat ens va fer veure que tots compartíem un pensament crític sobre l'educació impartida, basada en la simple absorció de coneixements bàsics, cosa que ja ocurria fa 40 anys, quan l'autor va escriure la seva obra, i que segueix ocorrent en l'actualitat.


Miranda Casero

No hay comentarios:

Publicar un comentario

L'importància del grup

El dijous 23 de novembre a la classe d’animació férem teoria, estiguérem donant què és un grup, les seues característiques i els factors de...