domingo, 26 de noviembre de 2017

L'importància del grup

El dijous 23 de novembre a la classe d’animació férem teoria, estiguérem donant què és un grup, les seues característiques i els factors de cohesió que es donen.

Les característiques d’un grup són les següents, al grup ha d’haver una estructura de relacions; es a dir, tots els integrants s’han de relacionar entre tots, a més a més s’han de comunicar i interaccionar, té que haver consciencia de grup, és necessari que n’hi hagen normes i objectius comuns i, finalment, té que haver cohesió i una dinàmica interna.

Per altra banda, els factors de cohesió poden ser extrínsecs i intrínsecs. Els factors extrínsecs són: controls socials; és a dir, normes, valoració i aplaudiment extern, atacs, dependència jeràrquica i funcional i proximitat. El intrínsecs són els factors socio-emotius i els socio-operatius.

Aquests factors els podem trobar a la pel·lícula la ona, a on un grup d’estudiants tenen la idea de formar un grup per a aquells de la classe i a on tots es puguen identificar mitjançant una sèrie d’elements, com poden ser la imatge del grup o la salutació, inclús n’hi ha voltes on s’identifiquen per la forma de vestir.

Finalment, la pel·lícula també mostra com aquest factors permeten manipular als integrants del grups arribant a tenir un desenllaç molt tràgic. Por ser, mai ens havíem ficat a pensar-ho però quan existeix un grup que comparteix la manera de pensar, d’actuar, etc., els seus participants poden ser víctimes de la manipulació sense donar-se compte.

Aquesta és una pel.lícula totalment recomanable per a tots els públics per a conscienciar sobre els riscos pels que poden passar en un moment donat, a més a més és un film que ens fa reflexionar i a part de fer-nos passar l’estona. Per si no l’heu vista vos deixe l’enllaç de Youtube per  vore el tràiler.



                                                                                                                                        -Miranda Casero

No hay comentarios:

Publicar un comentario

L'importància del grup

El dijous 23 de novembre a la classe d’animació férem teoria, estiguérem donant què és un grup, les seues característiques i els factors de...